Šta kažu naše članice

Predsjednica Udruženja Asija Turčinović

Sta bi bilo naše Udruženje bez članova!? Pomozimo jedni drugima. Napišite na ovoj stranici svoja iskustva.

Comments   

0 #9 vrijeme je za meneafrodita 2013-11-08 19:49
za udruzenje sam saznala putem interneta i odlucila da probam.od 2.9.2013. sam clanica udruzenja a ovo je upravo ono sto meni odgovara.vjezbe u jako pozitivnoj atmosferi sa ovim divnim zenama je veliko zadovoljstvo.po zdrav za sve clanice posebno one u grupi u kojoj sam i ja i ne znam da li ce ovo jos neko citati ali pozivam sve zene da se zainteresuju malo vise i dodju da vjezbaju i druze se sa nama jer sad je pravo vrijeme da se ucini nesto za sebe.ja to vec cinim..ucinite i vi :lol:
Quote
0 #8 "Moj izbor" je samo moj izborŠaćira 2013-11-08 08:43
Moja odluka da se pridružim Udruženju " Moj izbor" je bila pravi izbor u podizanju kvaliteta zdravlja i promjeni u načinu života. Redovne tjelovježbe su me osnažile da se borim dalje u jačanju mišićne muskulature i stim ublažim bolove u kičmi. Vježbati sa dragim ženama je veliko zadovoljstvo, družiti se u pozitivnoj atmosferi, ima svoje neprocjenjive vrijednosti. Nemogu završiti a da ne istaknem našu voditeljicu g.Asiju, koja sa puno topline i profesionalnog iskustava prilazi svakoj od nas. Tako je draga i mila, prenosi pozitivnu energiju ima izgrađenu empatiju prema članicama što ima svoju posebnu draž. Volim puno sve moje prijateljice i želim svima upornost u nastavku vježbanja. Vježbanje znači podizanje kvaliteta života psihofizičkog zdravlja i, preporuka je svim drugim ženama da nam se pridruže.H.Šaćira (61 god) :P
Quote
+1 #7 PORUKA ORGANIZATORU ZA TJELOVJEŽBE "MOJ-IZBOR"Vesna 2013-09-23 11:21
Organizatoru za tjelovježbe "MOJ-IZBOR"
svaka čast na ideji i organizaciji, sve funkcioniše super. Sve pohvale.

Mi s mo generacija koja je u svim segmentima zaboravljena, ali eto neko pametan sjetio se i nas - srednjevječnih žena i ovaj projekt treba podržati.

Imam 52 godine, član sam udruženja "MOJ-IZBOR", krenula sam na vježbe iz razloga da sačuvam zdravlje, da odvojim vrijeme za svoju dušu.

Vježbe su mi pomogle mnogo- u razgibavanju, boljoj pokretljivosti, bolje raspoloženje, zadovoljnija životom, lijepo, bolje rečeno prelijepo druženje sa članicama udruženja koje sam tu i upoznala. Jednom riječju ja se osjećam preporpđenom otkakosam krenula na vježbe.

Za pohvalu je to što mi je nalaz osteoporoze izuzetno dobar- za pohvalu što su potvrdili ljekari da je uspjeh u vježbama i našoj nedjeljnoj šetnji po brdima, smršala sam 8 kg. bez ikakve dijete.

Moj savjet je, ako želite sebi dobro, drage moje žene, uključite se na tjelovježbe u udruženje "MOJ-IZBOR", nećete se sigurno pokajati, ne odlažite ni dana. Garantujem da ćete biti srećne i zadovljne kao što sam ja.

Još jednom hvala organizatoru.

Tuzla, 08.03.2013 Pozdrav od Vesne (53 godine)
Quote
+1 #6 ZAŠTO ŽELIM VJEŽBATI !Njegoslava 2013-09-23 11:09
1. Zato što imam 70 godina
2. Zato što mi je pokretljivost sve lošija
3. Zato što sama ne mogu da vježbam
4. Zato što mi se sviđa obaveza da moram izaći iz kuće
5. Zato što se družim sa mlađim osobama
6. Zato što su vježbe prilagođene mojim godinama
7. Zato što se dobro umorim a ništa me ne boli
8. Zato što dva puta sedmično idem spavati u 20.30 h

Radolj Njegoslava (70 godina)
Quote
+1 #5 UGODNO SA KORISNIMAida 2013-09-23 09:38
08.aprila 2013

Za ovu grupu saznala sam putem oglasa postavljenog na prodavnici (Slatina). Obradovala sam se i odmah pozvala dati broj. Gost sam u Tuzli. Prošla godine tragala sam za nečim sličnim i nisam uspjela. Stara sam 62 godine ali je za održanje mog fizičkog i psihičkog zdravlja neophodno da vježbam.

Prvi susret sa voditeljicom grupe i prisutnim članovima dao mi je utisak da sam na pravom mjestu.

Ugodan, čist ambijent, prijatna muzika definitivno vodi željenom cilju - održanju zdravlja i težine.

Vježbe su kao stvorene za ugođej zbog kojeg se rado vraćam na ove časove.

Loše vrijeme i privatne obaveze spriječile su me da se pridružim nedjeljnim šetnjama - nestrpljiva sam da počnem.

Ovo je lijepo druženje i nazvala bih ga: Ugodno sa korisnim

Aida B. (63 godine)
Quote
+2 #4 PISANO NA PRAZNIK DAN ŽENA 2013 GODINEBiljana 2013-09-23 08:58
08.03.2013
BILA SAM JAKO SRETNA KADA SAM NA DRVETU ISPRED MALE PIJACE U TUZLI UGLEDALA OGLAS-VJEŽBAJTE SA NAMA- VJEŽBE ZA ŽENE SREDNJE DOBI-UDRUŽENJE GRAĐANA "MOJ IZBOR".

NAZVALA SAM U NEDOUMICI DA LI SAM U SREDNJOJ DOBI - PA NARAVNO DA JESAM REKLA MI JE INSTRUKTORICA I TAKO SAM ODMAH KRENULA.

DUGO SAM PRIŽELJKIVALA NEŠTO OVAKO DA SE UKLJUČIM JER SU ME POČELE SUSTIZATI TEGOBE SREDNJE DOBI, OD BOLOVA U KRSTIMA, RUČNIM ZGLOBOVIMA, GRČEVIMA U NOGAMA. NA PRIMJER NISAM BEZBOLNO MOGLA SJEDJETI NA PODU NI U KOM POLOŽAJU, ITD

BILO MI JE TEŠKO NA POČETKU ALI DANAS NAKON PET MJESECI VJEŽBANJA JA SE POTPUNO DRUGAČIJE OSJEĆAM. VJEŽBAMO TEMPOM PRIMJERENIM NAŠIM GODINAMA, A TAJ TEMPO NAM SE POVEĆA ČIM PREĐEMO FAZU PRILAGOĐAVANJA NA PRETHODNI.

VJEŽBE SU NA JEDNOJ STRANI I NE BI BILO SVE TAKO USPJEŠNO DA NAM INSTRUKTORICA NIJE STVORILA ATMOSFERU PRIJATELJSTVA, TOLERANCIJE, ZABAVE, SOLIDARNOSTI, RAZNOVRSNOSTI SADRŽAJA, TAKO DA SE ZA 2 SATA SEDMIČNO VJEŽBE PRETVORE U SATE I SATE SEDMIČNE ZABAVE, DRUŽENJA, SAVJETOVANJA, UZAJAMNOG POMAGANJA...

SVE U SVEMU DA NE DULJIM, MENI JE VJEŽBANJE SA MOJIM PRIJATELJICAMA IZ UDRUŽENJA DUHOVNO ODMARANJE, PSIHOLOŠKA I FIZIKALNA TERAPIJA I ŽELIM DA SVAKA ŽENA TO SEBI MOŽE OMOGUĆITI.

BILJANA HUKIĆ
Quote
+1 #3 MENI SE VEOMA DOPADAJU OVE VJEŽBENermina 2013-09-23 08:34
Meni se veoma dopadaju ove vježbe, pomažu mi da pravilno i lakše dišem jer imam bronhijalnu astmu, zatim lijepo spavam, probava mi je bolja, aktivnija sam i puna pozitivne energije.

U svakom slučaju, ne propuštam vježbe, super mi su, živjela trenerica! :D

Nermina H.
Quote
+4 #2 REKREACIJANadira 2013-09-23 08:30
Rekreacija mi poboljšava fizičko i psihičko zdravlje, automatski i bolju kvalitetu života.

Za vrijeme vježbanja zaboravljam na sve brige i obaveze. Dok vježbam jednostavno se prepustim tom osjećaju zadovoljstva, prepustim se muzici i pokretu tijela.

Taj osjećaj traje sve do novog treninga :-)
Quote
+3 #1 "MOJ IZBOR"Jogunčić Paša 2013-09-19 09:42
Ovaj naslov je rekreacija za žene srednjih godina.

Ja sam članica ove organizacije. Iako spadam u stariju dob, dobro sam se uklopila u društvo koje jako volim i sa velikim zadovoljstvom vježbam i družim se sa osobama koje su dobre i pozitivne.

Veliko hvala našoj Asiji koja je mislila na starije i osnovala ovu organizaciju

Jogunčić Paša (68 godina)
Quote

Add comment


Security code
Refresh

TUZLA: Gdje i kada vježbamo...

Ul. fra GRGE MARTIĆA 8 (zgrada Tehnograd Co.), kod Medicinske škole


  • Rekreacija za žene srednjih godina: PONEDJELJAK i ČETVRTAK 19h
  • Fitness & Aerobic:                            UTORAK i PETAK 18 i 19 h

  ISMETA MUJEZINOVIĆA 26
 (Sjenjak C blok), do apoteke Alma


  • Rekreacija za žene srednjih godina: UTORAK 17h; PETAK 19 h

info: Tel. 061 837 120