Fitness i regulacija težine

Moderan način života nudi mnoge prednosti, ali i opasnosti, među kojima treba istaći svakodnevni stres. Jedan od najefikasnijih i najzdravijih načina da pobedite ovaj problem jeste svakodnevna fizička aktivnost. U našem fitnes centru promovišemo zdrav život, utemeljen na zdravoj ishrani, te pravilnom i bezbjednom vježbanju.

Jedan od primarnih problema ženske populacije današnjice je svakako gojaznost odnosno pretilost koja označava stanje prekomjerne tjelesne težine. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, debljina i pretilost poprimaju epidemijske razmjere. Ova povečana količina masnoga tkiva u tijelu javlja se kao posljedica neadekvatne ishrane i hipokinezije koja označava faktor nedovoljnog kretanja odnosno deficit mišičnih opterečenja, uzrokovanih subjektivno motivacionim ili prinudnim vidom.

Rješavanje problema gojaznosti ovisi o trajnim promjenama prehrambenih navika, unosa energije i intenzitetea tjelesne aktivnosti. Naučnim istraživanjima utvrđeno je, da se primjenom odgovarajučih vježbovnih tretmana i prehrambenih navika, mogu ostvariti značajne pozitivne transformacije estetskog, motoričkog i zdravstvenog statusa.

388679 2530703539967 1074197141 n

Svjesni ove činjenice ženska populacija kod nas i u svijetu sve se više uključuje u organizovan i sistematski vid vježbanja, koji se prvenstveno realizuje u aerobik klubovima. Aerobik programi namijenjeni su osobama svih životnih dobi. Bogat i raznovrstan sadržaj unaprijeđuje psiho-fizičke sposonosti i zdravlje a između ostalog pruža i zabavu, razonodu, ugodnu komunikaciju i drženje sa ljudima. Osnovni cilj je spoznati i shvatiti značaj i vrijednost fizičke aktivnosti, razviti osječaj ličnog dostignuča i uspostaviti stanje potpune ravnoteže tijela , uma i duha, koji doprinosi dužem životu, sadašnjem i budučem zdravlju, punom mentalnom i fizičkom kapacitetu, te ljepšoj fit starosti.

Za pokret kakov je aerobik sve više je zainteesovana ženska populacija, koja se nalazi periodu tranzicije do potpune zrelosti. Ovaj period izrazito je pogodan za pravilno oblikovanje tijela, preventivno korektivne tretmane i usavršavanje ostalih antropoloških dimenzija koje čine strukturu ličnosti.

U udruženju za promociju zdravlja "Moj i zbor" u mogućnosti ste odabrati velik broj aerobic programa namjenjenih kako početnicima tako i onim najnaprednijim vježbačima. Naši instruktori riješiti će Vašu nedoumicu, uputiti Vas u aerobic program koji najbolje odgovara Vašim potrebama i ciljevima, te preporučiti grupu u kojoj ćete se najbolje osjećati.

Fitness programi koje nudimo su:

  • Aerobic mix
  • Pilates
  • Dynamic Pilates

arrow 100

Add comment


Security code
Refresh

TUZLA: Gdje i kada vježbamo...

Ul. fra GRGE MARTIĆA 8 (zgrada Tehnograd Co.), kod Medicinske škole


  • Rekreacija za žene srednjih godina: PONEDJELJAK i ČETVRTAK 19h
  • Fitness & Aerobic:                            UTORAK i PETAK 18 i 19 h

  ISMETA MUJEZINOVIĆA 26
 (Sjenjak C blok), do apoteke Alma


  • Rekreacija za žene srednjih godina: UTORAK 17h; PETAK 19 h

info: Tel. 061 837 120